jueves, 7 de febrero de 2013



INVESTIGACIÓ 1. IDENTIFICACIÓ DE LA SUBSTÀNCIA UTILITZADA PER A ENDOLCIR TRES MOSTRES PROBLEMA
                                                                     
                                                                        8/1/2013

INTRODUCCIÓ:

El sucre és sacarosa ( C12 H22 O11), un disacàrid format per una molècula de glucosa i una de fructosa, que s'obté freqüentment de la canya de sucre. La sacarosa s'utilitza per donar un gust dolç als menjars i en la fabricació de confits, pastissos, etc.




La mel és un fluid dolç i viscós produït per les abelles i d'altres insectes a partir del nèctar de les flors. La mel obté la seva dolçor dels monosacàrids fructosa i glucosa i té aproximadament la mateixa dolçor relativa que la del sucre granulat.


La sacarina és un edulcorant artificial. La matèria activa, sulfamida de benzè, no té energia (calories) i és molt més dolça que la sacarosa, però té un regust amarg desagradable, especialment en concentracions altes.


                                      
             


OBJECTIU : L’objectiu d’aquesta pràctica és identificar les tres substàncies i com s’ha endolcit cada beguda per mitjà dels proces que considerem neccesaris i apressos recentment.

MATERIALS:

Ø  5 tubs d’assaig.
Ø  1 vas de precipitats.
Ø  Reactiu de Fehling A i B.
Ø  Pinces de fusta.
Ø  Placa d’inducció.
Ø  3 pipetes de la mateixa mida.
Ø  Un pera de tres vies.
Ø  Mel.
Ø  Sacarina.
Ø  Sucre.
                                                                                                          10/1/2013


* El procediment es va redactar el dia 8 /1/2013 però es va dur a terme el 10/1/2013.

PROCEDIMENT:

Per a dur a terme aquesta pràctica, és a dir per a identificar cada una de les substàncies, primer anem a fer la prova de Fehling.
Agafem tres tubs d’assaig, i fiquem 3 mL de cada una de les tres dissolucions i 1mL de Fehling A- B  a cada tub. Després calfem els tubs, els deixem refredar o el refredem amb aigua i observem els canvis. Si dona positiu tindrà lloc una reacció positiva i voldrà dir que será reductor i així sabrem que és la mel, ja que té glucosa i fructosa per separat.
A continuación agafem dos tubs de les altres dos dissolucions i durem a terme la hidròlisi i després tornem a fer la prova de Fehling.








                                                                                                                 15/1/2013


* NOTA : Després de fer l’hidrolisi al realizar la prova de Fehling i menejar els tubs posteriorment no ha fet falta tornar a calfar els tubs, ja que hem obtingut el resultat correcte, resultant el tub 1 com a reductor. Per tant hem estalviat temps ja que ens hem estalviat tronar a refredar.

El tub que done positiu será el sucre i el restant la sacarina o edulcorant artificial ja que no conté cap glúcid i per tant no reaccionarà en cap procés.


                                                                                                              
RESULTATS :


MEL


SACAROSA


SUCRE

+


-


-


REDUCTOR

NO REDUCTOR

NO REDUCTOR

 - El tub 3 és la mel, ja que ha donat positiu.

Després de relitzar l’hidròlisi, fem la prova de Fehling.



SACAROSA

SUCRE

-


+

NO REDUCTOR

REDUCTOR

Ha donat positiu el tub 1, el sucre. Per tant el tub 2 resulta ser la sacarosa.

TUB 1 : El sucre.
TUB 2:  La sacarina.
TUB 3:  La mel.

CONCLUSIÓ:  

Després de realizar els procesos d’hidrolisi i la prova de Fehling, podem identificar que el tub 1 resulta ser la mel ja que és el que conté glúcids reductors i en la primera prova de Fehling és el que dona reductor. Identifiquem el tub 3 com a sucre ja que després de l’hidrolisi i de realizar la prova de Fehling dona reductor i per decarte podem identificar el tub 2 com la sacarina, ja que no conté cap glúcid i per tant no reacciona en cap procés.

BIBLIOGRAFIA:


http://es.wikipedia.org/wiki/Miel
http://es.wikipedia.org/wiki/Az%C3%BAcar
http://es.wikipedia.org/wiki/Sacarina
Fulles


No hay comentarios:

Publicar un comentario